Dagverloop bij de baby’s

In ons kinderdagverblijf wordt het dagverloop van onze baby’s volledig aangepast aan de behoefte van uw kleinste en de thuissituatie. Hierin is goede communicatie uiterst belangrijk, zodat de begeleiding op de hoogte gebracht wordt wanneer uw kind geslapen en gegeten heeft. Flesvoeding wordt in poedervorm of afgekolven moedermelk meegenomen van thuis uit, de groentenpapjes en fruitpapjes worden vers bereid.

We laten de baby’s regelmatig in contact komen met de kruipers of peuters, zo leren ze ook van elkaar! Hierdoor kan jou kindje al op zeer vroege leeftijd het dagschema van de peuters beetje bij beetje aanhouden. Voor de baby’s wordt er uiteraard aangepast speelgoed voorzien. Doordat wij slechts een kleine groep baby’s voorzien, geniet uw kleinste steeds van alle aandacht die hij nodig heeft.

Dagverloop voor de peuters

Bij het onthaal van kinderen en ouders kan je de gebeurtenissen van de avond ervoor bespreken met de aanwezige begeleiding.

De peuters krijgen de keuze tot vrij spel of een geleide knutselactiviteit. De knutselactiviteiten worden gekozen in functie van een bevorderlijke ontwikkeling van uw spruit.

Omstreeks 10 uur maken we even gezellig tijd om samen wat liedjes te zingen en te dansen.

Om 11 uur wordt het warme middagmaal opgediend. Individueel verzorgingsmoment. De oudere peuters genieten uiteraard de zindelijkheidstraining. Een rustig voorleesmoment voor het slapengaan. De peuters worden samen slapen gelegd in hun eigen bedje. Ze ontwaken op hun eigen tempo. Voor hen die al vroeg uit de veren komen, worden er rustige activiteiten voorzien in kleine groepjes.

Rond half 3 is iedereen wakker en is het tijd om een boterhammetje, fruit, pudding te eten. Ook na deze maaltijd wordt er weer tijd vrijgemaakt voor een rustig moment. Nadien krijgen de kinderen de keuze voor een vrij speelmoment of een geleide knutselactiviteit.

Voor de meeste ouders is er waarschijnlijk een afhaalmoment, waardoor de aanwezige groep kinderen kleiner wordt, er worden leerzame spelletjes georganiseerd voor de nog aanwezige peuters.

Omdat wij rekening houden met het tempo en ontwikkeling van onze individuele kinderen, kan het dagverloop voor jou spruit natuurlijk lichtjes verschillen.